LARS VinterCamp på Golsfjellet

Alpinkjøring med SitSki

I vinterlige omgivelser ved Oset Høyfjellshotell på Golsfjellet gjennomføre Landsforeningen for ryggmargsskadde en fartsfylt familiecamp for medlemmer, pårørende, samarbeidspartnere og andre. De fire hovedaktivitetene var isbanekjøring med bil, snøscooterkjøring, alpinkjøring med Sit-Ski og langrennspigging.
13. februar 2018

Landsforeningen for ryggmargsskadde satser i 2018 friskt med fire aktivitetscamper. Etter vintercampen å dømme så blir dette fire svært hyggelige helger som består i en salig blanding av fartsfylte aktiviteter, sosialt samvær, og en dose faglig påfyll. I løpet av året venter altså VårCamp i Stavanger, SommerCamp i Kristiansand og HøstCamp i Trondheim med en rekke ulike aktiviteter tilpasset årstidene.

Men tilbake til Golsfjellet. På fredag var det ankomst og middag etterfulgt av informasjonsmøte og inndeling av deltakere i grupper etter ønskede aktiviteter. Etter frokost på lørdag forsvant folk ut på sine respektive aktiviteter.

Isbanekjøring med rallybiler
Isbanekjøring foregikk på isbane på Tisleifjorden, og det var mulighet både til å sitte på med profesjonelle sjåfører i rallybiler, så vel som å teste sine egne privatbiler på isen.

Snøscooterkjøring
Ved Hemsedal snøscooterutleie på Lykkja var det snøscootersafari, og her sto man fritt til å velge om man ville sitte på eller kjøre selv.

Alpinkjøring med SitSki
I alpinanlegget fikk de som ønsket prøve seg på Sit-Ski under kyndig veiledning av instruktør.

Langrennspigging

Golsfjellet er også et eldorado for langrenn med et stort nettverk av løyper. I tillegg er det relativt flatt og dermed godt egnet for langrennspigging, som var den fjerde aktiviteten. På grunn av snøvær og vind var løypene litt trege og tråe, uten at noen av de som var ute og pigget klaget av den grunn.

Når det kommer til det faglige så holdt Sverre Bergenholdt fra Norges Handikapforbund et foredrag om NAV og bil, Torstein Lerhol fra Aleris snakket om mulighetene som ligger i Brukerstyrt Personlig Assistent (BPA) og samarbeidspartnere som Boots, Coloplast, Hollister, Wellspect og Invacare presenterte produktene sine. Videre var det mye tid til sosialt samvær, enten det var foran storskjermen med OL, i hotellets svømmebasseng, eller i fellesarealene.

To netter på høyfjellshotell med seks utsøkte måltider inkludert og et bredt utvalg fartsfylte aktiviteter som man ikke ellers ville hatt muligheten til å prøve. Hva måtte man så ut med for dette? Jo, en egenandel på skarve 500 kroner. Dette takket være de ovenfor nevnte samarbeidspartnerne samt LARS' driftige organisatorer med leder Anders Nupen Hansen i spissen. NHF Innlandets deltaker på VinterCampen kan virkelig anbefale de kommende campene på det varmeste til dem som har mulighet til å delta.

Alle bilder er tatt av og tilhører Jan Arne Dammen. 

Flere nyheter
 • Einarstun - hytte til låns
  11. august 2015
  NHF Innlandets hytte, Einarstun, ligger nydelig til langs Osensjøens vestside i Østerdalen og er en tilgjengelig hytte med åtte soverom og sengeplasser til 23 personer. Det er mulig å leie Einarstun hele året.
 • Du har krav på et tilgjengelig valglokale!
  13. august 2015
  Til høsten er det klart for Stortingsvalget 2017.  Kommunene plikter å tilby tilgjengelige stemmelokaler. NHF Innlandet har sendt henvendelse til alle kommunene i Innlandet, hvor vi minner om kommunenes plikt til å tilby tilgjengelige stemmelokaler.
 • Har du opplevd diskriminering? Send klage!
  16. februar 2015
  Klagestrømmen til Likestillings- og diskrimineringsombudet viser at funksjonshemmede opplever diskriminering. Med enda flere klager kan vi vise at vi trenger et sterkere diskrimineringsvern.
 • LARS VinterCamp på Golsfjellet
  13. februar 2018
  Alpinkjøring med SitSki

  I vinterlige omgivelser ved Oset Høyfjellshotell på Golsfjellet gjennomføre Landsforeningen for ryggmargsskadde en fartsfylt familiecamp for medlemmer, pårørende, samarbeidspartnere og andre. De fire hovedaktivitetene var isbanekjøring med bil, snøscooterkjøring, alpinkjøring med Sit-Ski og langrennspigging.
 • Ny organisasjonskonsulent i Norges Handikapforbund Innlandet
  24. januar 2018
  26 år gamle Jørgen Wien fra Raufoss tiltrådte 15. januar som ny organisasjonskonsulent ved Norges Handikapforbunds regionkontor på Innlandet. Det betyr at teamet på Innlandet er fulltallig igjen, etter at regionkontorleder Jorun Granberg har styrt skuta alene i noen måneder. 
 • Testpersoner søkes
  08. august 2017

   Norsk forskningslaboratorium for universell utforming på NTNU Gjøvik søker testpersoner

   

Flere artikler