Du har krav på et tilgjengelig valglokale!

Til høsten er det klart for Stortingsvalget 2017.  Kommunene plikter å tilby tilgjengelige stemmelokaler. NHF Innlandet har sendt henvendelse til alle kommunene i Innlandet, hvor vi minner om kommunenes plikt til å tilby tilgjengelige stemmelokaler.
13. august 2015

Bilde av valgurne, fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Kommune- og fylkestingsvalget  2015 står for døren. Norges Handikapforbund Innlandet registrerte ved forrige valg, at det fortsatt var flere kommuner som brukte utilgjengelige stemmeavlukker. Dette er i strid med formålet i Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.

Vi forventer nå at kommunene gjør sitt beste for å sikre at både valglokaler og utstyr er universelt utformet, som forutsatt i Valglovens paragraf 9-3: «Stemmegivningen skal foregå i egnet og tilgjengelig lokale. Velgerne skal kunne ta seg inn i valglokalene uten hjelp. Andre lokaler skal ikke benyttes med mindre særlige grunner foreligger.»

Se også artikkel i Handikapnytt.

Vi vil sterkt anbefale kommunene å bruke utstyr som kan brukes på en likeverdig måte av alle velgere. Slikt utstyr fås kjøpt gjennom valgportalen. Se illustrasjoner av valgutstyr her.

Om du opplever utilgjengelige lokaler eller stemmavlukker, så gi oss gjerne en melding om dette, slik at vi kan følge opp den aktuelle kommunen.

Flere nyheter
 • Einarstun - hytte til låns
  11. august 2015
  NHF Innlandets hytte, Einarstun, ligger nydelig til langs Osensjøens vestside i Østerdalen og er en tilgjengelig hytte med åtte soverom og sengeplasser til 23 personer. Det er mulig å leie Einarstun hele året.
 • Du har krav på et tilgjengelig valglokale!
  13. august 2015
  Til høsten er det klart for Stortingsvalget 2017.  Kommunene plikter å tilby tilgjengelige stemmelokaler. NHF Innlandet har sendt henvendelse til alle kommunene i Innlandet, hvor vi minner om kommunenes plikt til å tilby tilgjengelige stemmelokaler.
 • Har du opplevd diskriminering? Send klage!
  16. februar 2015
  Klagestrømmen til Likestillings- og diskrimineringsombudet viser at funksjonshemmede opplever diskriminering. Med enda flere klager kan vi vise at vi trenger et sterkere diskrimineringsvern.
 • LARS VinterCamp på Golsfjellet
  13. februar 2018
  Alpinkjøring med SitSki

  I vinterlige omgivelser ved Oset Høyfjellshotell på Golsfjellet gjennomføre Landsforeningen for ryggmargsskadde en fartsfylt familiecamp for medlemmer, pårørende, samarbeidspartnere og andre. De fire hovedaktivitetene var isbanekjøring med bil, snøscooterkjøring, alpinkjøring med Sit-Ski og langrennspigging.
 • Ny organisasjonskonsulent i Norges Handikapforbund Innlandet
  24. januar 2018
  26 år gamle Jørgen Wien fra Raufoss tiltrådte 15. januar som ny organisasjonskonsulent ved Norges Handikapforbunds regionkontor på Innlandet. Det betyr at teamet på Innlandet er fulltallig igjen, etter at regionkontorleder Jorun Granberg har styrt skuta alene i noen måneder. 
 • Testpersoner søkes
  08. august 2017

   Norsk forskningslaboratorium for universell utforming på NTNU Gjøvik søker testpersoner

   

Flere artikler